mandag 14. juli 2014

Nye kurs fra NooAs reiselivsskole

Bilde fra Norsk Folkemuseum av
alle ansatte i Norsk Turistutvikling AS.
Fra venstre: Lars Lundbakken, Anne Anmarkrud Lier,
Trine Lillefosse, Torhild Jørgensen Solbakken
og Kjell O. Solbakken.
Intervju med Torhild J. Solbakken og Anne Anmarkrud Lier, Norsk Turistutvikling AS

Campus NooA lanserer to nye reiselivskurs; ”Kalkulasjon og prissetting av reiselivsprodukter” og ”Etablering av reiselivsvirksomhet i og ved vernede områder”. Norsk Turistutvikling AS står bak begge kursene, og lærere for kursene er Torhild J. Solbakken, Anne Anmarkrud Lier og Lars Lundbakken. Alle tre er ansatt i Norsk Turistutvikling AS.

Hva er Norsk Turistutvikling AS?

Norsk Turistutvikling AS er et firma som holder til på Lillehammer og består av 5 ansatte. Lars Lundbakken er utdannet økonom og resten av staben har reiselivsfaglig utdannelse. Torhild J. Solbakken har i tillegg markedsføring og pedagogisk utdannelse. Alle har lang fartstid innenfor reiselivet. Norsk Turistutvikling AS ble etablert i 1993, og har vært involvert i mange reiselivsprosjekter. Vi har bistått med utredninger, markedskunnskap, økonomiske vurderinger, organisering og prosjektledelse for både større og mindre reiselivsbedrifter, destinasjoner og offentlige etater.

Hvorfor har dere utviklet disse kursene?

Vi har sett at det er både ønske og behov for mer kunnskap innen enkelte felt blant ansatte og ledere av reiselivsbedrifter. Vi har tidligere utviklet en del kursmateriell som er blitt godt mottatt, og vi ønsket derfor å videreføre noen av disse kursene som nettkurs. Vi har i første omgang valgt ut to temaområder som vi håper og tror kan være nyttig for mange. Flere kurs med andre tema kommer etter hvert.

Fortell kort om kursene?


Kurset ”Kalkulasjon og prissetting av reiselivsprodukter” er et kurs som skal hjelpe reiselivsbedrifter til å finne riktig pris for produkter de tilbyr gjester, som for eksempel overnattingspriser eller pris for servering på et arrangement. Det er viktig å finne ut hvilken pris som man må ta for å komme i pluss i regnskapet, og ikke bare fastsette en pris ved å se på konkurrentens prisliste. Kurset er kort, og skal være overkommelig å ta i løpet av en dag eller to.

Kurset ”Etablering av reiselivsvirksomhet i og ved vernede områder” er noe mer omfattende. Dette kurset er beregnet på de som ønsker å komme i gang med en reiselivsvirksomhet, eller som vil endre konsept eller gjøre endringer med eksisterende bedrift. Kurset er i hovedsak beregnet på de som ligger nær verneområder, men det er også en del generell informasjon som kan være aktuelt for alle nyetablerte uavhengig av geografi. Kurset omfatter blant annet marked, økonomi og produktutvikling.

Hva er fordelen med nettkurs?

Vi mener det er en stor fordel med nettkurs, både for studentene og for oss som lærere. Studentene kan begynne på kurset når det passer dem, og kan lese både hvor som helst og i det tempo som passer dem best. Det er ikke nødvendig å følge en fast tidsplan. Studentene kan også komme i kontakt med andre kursbrukere for deling av erfaring og diskusjon av ulike problemstillinger. For oss som lærere er det å kunne nå ut til alle, uavhengig av oppholdssted eller kurssted, en veldig stor fordel. Vi kan sitte på Lillehammer, mens studenten er i Alta, Smøla, Kragerø, New York eller hvor som helst i verden – og vi kan ha kontakt online.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar